Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Problem z odtwarzaczem Pentagram VANQUISH RT VIDEO 2 GB

Utworzony: 2012.01.05 14:09

Witam, mam problem z odtwarzaczem Pentagram VANQUISH RT VIDEO 2 GB (taki - http://www.mpfour.pl/products_pictures/RT_VIDEO_2GBduzy.bmp ). Leżał w szafie jakieś 2 lata z powodu na wadę wyświetlacza (miga jak stroboskop - oprócz tego wszystko działało elegancko). Zacząłem go używać parę dni temu, naładowałem go, wrzuciłem muzykę, chodzę, słucham, poszedłem do kumpla przed wczoraj, podłączyłem go pod głośniki, słuchaliśmy, gadaliśmy, nagle się wyłączył. Od tamtej pory nie mogę go włączyć. I to nie wina wyświetlacza (jak podpinam go pod kabel to normalnie się ładuje i można na niego wrzucać wszystko). Resetowałem go tym przyciskiem w odwarzaczu, wyczyściłem z niego wszystko, nie mam bladego pojęcia co jest grane. Jak go włączam - miga 1/3 ekranu na biało od góry na ułamek sekundy i się nie włącza. Nie mam pojęcia co to może być i jakie koszta naprawy. Pozdrawiam i proszę o jakieś informacje, pomoc. Może mogę zrobić coś sam w domu. Z góry dziękuję. Do usłyszenia.

Utworzony: 2012.01.05 16:27 Zmieniony: 2012.01.05 16:31

Wygląda ma taśmę, podświetlenie (zobacz pod lampą czy nie widać nic na wyświetlaczu) lub firmware. Najlepiej napisz na serwis może powiedzą coś bardziej konkretnego.
Zapomniałem, że przy takim leżakowaniu to może też być wina elektroniki.