Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
mp3 Pentagram Vanquish VOLT 5103 4GB - nie chce się włączyć
Od 1 do 4 z 4
kazoon
Member
Utworzony: 2012.01.13 15:54
Witam, odtwarzacz nabyłem pięć miesięcy temu, dokładnie 11.07.11. Przez ponad pięć miesięcy użytkowanie nie sprawiało żadnych problemów, dopóki nie wystąpił problem z uruchomieniem empetrójki. Wykorzystałem wszelkie możliwe metody: resetowanie, ładowanie, podłączanie do komputera. Jak kiedyś odtwarzacz działał tak teraz nie mogę go włączyć, a podłączony do komputera nie jest wykrywany. Tylko gdy go ładuję widać zielone czerwone światełko, które później zmienia się na zielone(oznaka naładowania do pełna).
Proszę o pomoc! Co mam zrobić, by od razu nie reklamować przedmiotu, a zmusić go do działania?
Proszę o pomoc! Co mam zrobić, by od razu nie reklamować przedmiotu, a zmusić go do działania?
lunana
Member
Utworzony: 2012.01.17 21:41
Hej,
mam taki sam problem tyle, że wystąpił on w bardzo krótkim czasie od dostania mp3, a dokładnie stało się to w tym samym dniu. Moja nowa mp3 grała przez ok 10 godzin po omyłkowym wyłączeniu przestała działać. Nie pomogło nic, a zrobiłam już dokładnie wszystko co mój przedmówca. Komputer nie wykrywa urządzenia, choć wcześniej bez problemu to zrobił. Lampka na ładowarce świeci się na zielono. Nie wiem co mam zrobić. Przed zakupem czytałam dużo opinii i sporo było pozytywnych. Jestem zawiedziona:( Chyba zbyt pochopnie pochwaliłam ją przed zachodem słońca:(
Nie wiem co należy zrobić, czy cierpliwie czekać, aż sama zacznie działać, czy od razu reklamować? Może to taki pechowy egzemplarz.
Ciekawa jestem co Ty Kazoon zrobiłeś z tym problemem...
mam taki sam problem tyle, że wystąpił on w bardzo krótkim czasie od dostania mp3, a dokładnie stało się to w tym samym dniu. Moja nowa mp3 grała przez ok 10 godzin po omyłkowym wyłączeniu przestała działać. Nie pomogło nic, a zrobiłam już dokładnie wszystko co mój przedmówca. Komputer nie wykrywa urządzenia, choć wcześniej bez problemu to zrobił. Lampka na ładowarce świeci się na zielono. Nie wiem co mam zrobić. Przed zakupem czytałam dużo opinii i sporo było pozytywnych. Jestem zawiedziona:( Chyba zbyt pochopnie pochwaliłam ją przed zachodem słońca:(
Nie wiem co należy zrobić, czy cierpliwie czekać, aż sama zacznie działać, czy od razu reklamować? Może to taki pechowy egzemplarz.
Ciekawa jestem co Ty Kazoon zrobiłeś z tym problemem...
kazoon
Member
Utworzony: 2012.01.18 12:24
Hej, właśnie dostałem wiadomość od pomocy technicznej PENTAGRAM Polska i zalecili mi zresetować mp3 na 2 sekundy, a następnie podłączyć do komputera(po około 1-2 min mp3 funkcjonuje). Okazało się, że ta metoda obudziła urządzenie ;]
Spróbuj tak zrobić,
Pozdrawiam!
Spróbuj tak zrobić,
Pozdrawiam!
KUBUTECH911
Member
Utworzony: 2012.03.14 21:04
Nie martwcie się tak będzie co jakiś czas sie zdarzało. Nie powinno sie go po resecie podłączać do PC ponieważ wtedy uruchomi sie w trybie connect to pc . i po odłaczeniu sie wyłaczy a później uruchomienie będzie nie możliwe albo utrudnione.
Po 1. Przycisk reset lepiej jest przytrzymać ok 4 sek.
Po23. Potem naciskamy i trzymamy przycisk Power przez ok 3 sek. poczym czekamy chwuile i pojawi się napis Vanquish volt itd.
Po 3. Uruchamianie potrwa troche dluzej więc sie nie marwtcie. Potem nalezy wlaczyc i juz normalnie uruchomićMP3
Po4. gdyby oidtwarzacz nawet po tym sie nie uruchomil spróbujcie powtórzyć wszyztko jeszcze raz. Jaesli bedzie to samo nalezy podlączyć MP3 do ladopwania ale tylko sieciowego nie do komputera bo takie połączenie wymaga użycia baterii
Tak będzie cop jakiś czas i doraźnie może pomóc tylko aktualizacja firmwara
Po 1. Przycisk reset lepiej jest przytrzymać ok 4 sek.
Po23. Potem naciskamy i trzymamy przycisk Power przez ok 3 sek. poczym czekamy chwuile i pojawi się napis Vanquish volt itd.
Po 3. Uruchamianie potrwa troche dluzej więc sie nie marwtcie. Potem nalezy wlaczyc i juz normalnie uruchomićMP3
Po4. gdyby oidtwarzacz nawet po tym sie nie uruchomil spróbujcie powtórzyć wszyztko jeszcze raz. Jaesli bedzie to samo nalezy podlączyć MP3 do ladopwania ale tylko sieciowego nie do komputera bo takie połączenie wymaga użycia baterii
Tak będzie cop jakiś czas i doraźnie może pomóc tylko aktualizacja firmwara
Od 1 do 4 z 4