Kategoria: Sieci i komunikacja »

cerberus p 6363

Utworzony: 2012.01.13 17:09

Witam, wczoraj zakupiłem sobie router wi-fi pentagram cerberus p 6362, no i poległem na konfiguracji :cry:. Mianowicie po dwóch dniach prób i błędów doszedłem do następujących wniosków (nie jestem pewien):
-router mi się łączy z laptopem tylko nie działa internet. Mogę wejść na stronę konfiguracyjną (podczas konfiguracji z płytki pojawia się niezliczona ilość błędów) ale nie mam internetu. Moje połączenie wygląda tak:
mam dwa routery, jeden to jest z firmy tplink z którego korzystam już pare lat, oczywiście mam do niego podłączoną antene :wink:, nie jest to wi-fi tylko normalny router (nie wiem jak to sie nazywa dokładnie :smile: ) no i z tego routera kablem RJ mam podłączony pentagram, i mam wrażenie, że tplink nie czyta pentaka jako urządzenie potrzebujące sygnał internetu i go mu nie wysyła. Doszedłem do tego wniosku po tym jak podłączyłem kablem router pentagram z PC i nie miałem internetu. Czy to jest jakiś błąd, czy to może trzeba ustawić? Gdzie? Proszę o pomoc bo już nie mam siły do tego routera.

Utworzony: 2012.01.16 10:18

A nie masz na tym TP-Linku i Pentagramie takiej samej adresacji przypadkiem. Zmień w jednym i powinno działać, ustaw też router żeby pracował w trybie modemu kablowego i właściwe miał ustawiony odczyt portu WAN z określonego portu LAN.