Kategoria: Sieci i komunikacja »
Problem z Routerem Pentagram Cerberus P 6331-42.
Od 1 do 8 z 8
Piotrk_88
Member
Utworzony: 2012.01.13 18:22
Witam wszystkich. Mam problem od czasu jak siostra kupiła laptopa. Internet mam z Multimedii skonfigurowany tak jak znalazłem na ich stronie i problem mam takiego typu że jak mam włączony mój laptop to internet jest i nic się nie dzieje, jednak problem zaczyna się robić jak siostra chce coś zrobić na kompie to traci internet. Jeśli je mam wyłączony komputer to jej działa w 100%. a dodam że łączymy się bezprzewodowo. Mam jeszcze jeden komputer PC i tam jest połączenie kablem z Rutera. I czasem tez się zdaży zrywać połączenie tz połączenie jest ale nie ma internetu. Może to jest wina dostawcy albo u mnie trzeba coś skonfigurować. Proszę o pomoc bo ta usterka jest coraz bardziej denerwująca 2 kompy nie mogą działać jednocześnie :/ Pozdrawiam
Piotrk_88
Member
Utworzony: 2012.01.16 12:33
Od razu nie, jeśli ja np ściągam piosenki czy jakieś filmy to wtedy traci neta ale to też nie jest regułą bo jak nic nie robię to czasem ma czasem nie.
golik
Member
Utworzony: 2012.01.17 10:43
Jakie to łącze? Dioda ADSL gaśnie? To może być wiele rzeczy.
Piotrk_88
Member
Utworzony: 2012.01.18 13:18
1 Mb. Dioda ADSL nie gaśnie bo na swoim laptopie mam cały czas Internet.
balibali
Member
Utworzony: 2012.01.18 16:55
Raczej to nie wina linii i ADSL. Zobacz co jak działają oba komputery to oba dostają właściwe adresy IP i czy mają komunikację z routerem (nie internetem).
balibali
Member
Utworzony: 2012.01.26 13:39
Klikasz w Start - Uruchom - cmd (to wpisz) - enter Teraz wpisz ipconfig i będziesz miała adres IP nadany, potem w tym samym polu napisz ping adres routera i klawisz enter np. ping 10.10.10.1 , pójdą 4 pakiety i będziesz miał odpowiedź czy router jest widoczny.
Jak nie ma uruchom to naciśnij na klawiaturze znaczek windowsa (klawisz specjalny jak tam zwał) i R
Jak nie ma uruchom to naciśnij na klawiaturze znaczek windowsa (klawisz specjalny jak tam zwał) i R
Od 1 do 8 z 8