Kategoria: Tuning PC »
PENTAGRAM PCI SoundCard (P1312) - przedni panel
Od 1 do 8 z 8
jakto
Member
Utworzony: 2012.01.18 18:20
Witam piszę z prośbą o pomoc ponieważ nie wiem jak podłączyć przedni panel audio/mic do tej karty dźwiękowej, domyślam się że pod wejście AUX-N lecz w jakiej kolejności ? Moje kabelki wychodządze od przedniego panelu są następujące :
Czerwony (L)
Zielony (MIC)
Zółty (R)
Czarny (G)
Proszę o pomoc.
Czerwony (L)
Zielony (MIC)
Zółty (R)
Czarny (G)
Proszę o pomoc.
kosami
Member
Utworzony: 2012.01.19 10:06 Zmieniony: 2012.01.19 10:06
Tu masz instrukcję i opis wyjść (opis złącz masz na PL-7/33str)
http://www.google.pl/search?q=p1312&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
Trochę nie łapię co chcesz zrobić przedni panel ma zazwyczaj złącza out (do słuchawek, głośników, czyli musi mieć jeszcze jakieś wejście sygnału wyprowadzonego z karty muzycznej), jeśli ma złącza in tak jak aux lub mic to takie samo złącze musi mieć karta muzyczna lub od biedy (w przypadku aux) musisz odpiąć line-in na karcie muzycznej i podłączyć pod to.
http://www.google.pl/search?q=p1312&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
Trochę nie łapię co chcesz zrobić przedni panel ma zazwyczaj złącza out (do słuchawek, głośników, czyli musi mieć jeszcze jakieś wejście sygnału wyprowadzonego z karty muzycznej), jeśli ma złącza in tak jak aux lub mic to takie samo złącze musi mieć karta muzyczna lub od biedy (w przypadku aux) musisz odpiąć line-in na karcie muzycznej i podłączyć pod to.
jakto
Member
Utworzony: 2012.01.19 16:50 Zmieniony: 2012.01.19 16:58
Chodzi mi o to że w karcie dźwiękowej mam 4 piny i chciałem pod nie właśnie podłączyć przedni panel audio, a nie do płyty głównej, ponieważ muzyki słucham z karty dźwiękowej, a nie tej zintegrowanej.

Tylko takie zdjęcie znalazłem.

Tylko takie zdjęcie znalazłem.
kosami
Member
Utworzony: 2012.01.19 17:12
Masz w tej instrukcji informację, że są to wyjścia dźwiękowe a nie złącza serwisowe np do programowania. Mi się nie rzuciło w oczy, jak dla mnie to nie są wyjścia dźwiękowe.
jakto
Member
Utworzony: 2012.01.19 20:51
No właśnie w instrukcji jest inaczej już ja mam, a da się wgl podłączyć ten panel do tej karty?
kosami
Member
Utworzony: 2012.01.20 09:50
Szczerze tą wątpię - te 4 piny to albo tak jak pisałem złącze serwisowe, do programowania albo do podłączenia bezpośredniego CD/DVD-rom. Poza tym 4 piny to za mało do wyprowadzenia dźwięku kilku kanałowego, ale mogę się mylić.
jakto
Member
Utworzony: 2012.01.21 16:11
4 Piny tak samo wychodzą z przedniego panelu tak jak wyżej napisałem, nad(pod) pinami jest napisane AUX więc chyba to jest to.
kosami
Member
Utworzony: 2012.01.23 10:26
AUX - Auxiliary nie do określa co to jest, może być audio może zasilanie. Jak chcesz możesz zaryzykować, w sumie raz się żyje.
Od 1 do 8 z 8