Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Pentagram Vanquish VOLT 5103 4GB PROBLEMY Z ODTWARZANIEM

Utworzony: 2012.01.19 12:49

Witam. Mój problem polega na tym, że podczas odtwarzania jakiegokolwiek utworu następuje w jego trakcie ok sekundowa przerwa. Za każdym razem w innym miejscu, wiec uszkodzenie samych plików wykluczam. Jest to cholernie irytujące. Miał ktoś podobny problem? Jeżeli tak to proszę o radę.
.

Utworzony: 2012.01.19 15:37

Też tak miałem. Problem rozwiązałem sprzedając Pentagrama. Ten odtwarzacz ma tylko jedną zaletę. Czas pracy baterii. Cała reszta to kpina.

Utworzony: 2012.01.19 17:17

Próbowałeś formatować pamięć może są błędy na niej.

Utworzony: 2012.01.19 17:25

Też mam taki problem przycina się na utworach co gorsze to samo na wszystkich formatach czy to flac czy mp3 czy ogg (ale z karty pamięci gra idealnie) nie waznie i jeszcze lepszy numer mam już drugi odtwarzacz i to samo co jest jak chce wgrać nowy soft robie dokładnie tak jak w instrukcji producenta i nic initializil i tak po 10 minutach palec mi zdrętwiał facet w sklepie powiedział że ten model ma taki problem.

Utworzony: 2012.01.19 18:08

Formatu jeszcze nie robiłem. Ale jeżeli to nie pomoże to moja przygoda z tą firmą będzie wyjątkowo krótka.

Utworzony: 2012.01.19 18:21

Pedros od razu ci mówię że format nic nie daje robiłem format kilka razy i nic to nie pomogło

Utworzony: 2012.01.19 18:39

Odkryłem dziwna rzecz ja mam dość stary komputer z windowsem xp sp3 ale poszedłem do kolegi on ma nowego laptopa z windowsem 7 sp1 i z jego komputera przegrałem trochę muzyki (teraz siedze i słucham) i gra idealnie żadnego zacinania.

Utworzony: 2012.01.19 19:43

Cholera po to wydałem te 180 zł żeby sobie ponarzekać na forum. Droga przyjemność.

Utworzony: 2012.01.19 20:11

Masz rację. Zrobiłem format. Sytuacja bez zmian. Z karty gra ok. Slyszalem, na karcie bateria krótko trzyma, wiec jestem polowicznie zadowolony. Mam nadzieję, że ktoś z Pentagramu to czyta i poradzi cokolwiek.
Dzięki za rady.

Utworzony: 2012.01.19 22:18

Nie liczyłbym na to że ktoś z firmy pentagram czyta to forum jak każda inna firma chce tylko sprzedać i tyle

Utworzony: 2012.01.20 09:27

@krzysztofskelten wszystkie pilne i problematyczne informację są przekazywane do odpowiednich działów.
Pomoc Techniczna Pentagrama udzielana jest wyłącznie telefonicznie lub e-mailowo, forum ma inne zadanie i nie zastępuje działalności serwisu.

Utworzony: 2012.01.20 19:56

Za cenę Pentagrama można kupić Sansa Clip + lub Zip. Wgrać im Rockbox-a i zrobić wielkie WOOW.

Utworzony: 2012.01.29 11:48

Jeśli nawet czyta to to ktoś z Pentagram'a to najwyraźnej jak większość współczesnych pseudo-elektroników jego wiedza ogranicza się do wymiany software urządzenia.

Pisałem już o tym w innym wątku: energooszczędność uzyskuje się m.in. przez spowolnienie zegara procesora i pamięci, także krótkie przerwy podczas odtwarzania spowodowane są zbyt długim czasem dostępu do pamięci. Proponuję zmniejszyć przepływność (bitrate) plików muzycznych na <= 128kbps (dla mp3) albo wręcz przekonwertować do formatu WMA który charakteryzuje to, że przy dwukrotnie mniejszym bitrate (względem pierwotnego pliku MP3) zachowuje taką samą jakość co plik źródłowy. Jakość byłaby bez zmian, a zapotrzebowanie na pamięć, a tym samym szybkość odczytu - dwukrotnie mniejsza. Można także poeksperymentować z OGG - ale ja nie sprawdzalem, czy VOLT odtwarza taki format plików.