Kategoria: Sieci i komunikacja »
Komputer nie widzi HorNet p6132-10
Od 1 do 5 z 5
Dafi
Member
Utworzony: 2012.01.22 15:36 Zmieniony: 2012.01.22 15:37
Wczoraj zakupiłem tą kartę (HorNet p6132-10) zainstalowałem sterowniki z dołączonej płytki CD, Wi-Fi śmigało aż miło. Potem wyłączyłem komputer, po ponownym uruchomieniu komputer nie widział karty. Po podłączeniu do portu USB wykrywa sprzęt, szuka sterowników ale nic nie znajduje. (Sterowniki wiele razy zostały przeinstalowane z płytki jak i strony producenta.) Co mam zrobić, żeby komputer widział kartę? (Na karcie nie pali się zielona lampka, tylko czasem mrugnie podczas podłączania)
balibali
Member
Utworzony: 2012.01.24 16:46
Karta może być walnięta. Spróbuj jeszcze tak, odinstaluj śmieci, odłącz kartę, odpal kompa, wejdź do menadżera urządzeń i tam rozwiń grupę karty sieciowe, zobacz czy coś siedzi? Wejdź w widok i wybierz "Pokaż ukryte urządzenia" jak znaczysz to zobacz czy się coś pojawi. Jak nic to leć dalej podłącz kartę i zobacz czy się automatycznie zainstaluje jak tak to odinstaluje przez menadżer urządzeń to co się z automatu zainstalowało (zrób skan czy znajduje nowe urządzenia i czy ponownie instaluje), teraz odpal setup.exe sterownika (nie wyszukuj, nie wskazuj i inne takie) zainstaluj i zrób restart kompa.
Może to jest przyczyna, sprawdź może na innym komputerze.
Wysłany przez: Dafi(Sterowniki wiele razy zostały przeinstalowane z płytki jak i strony producenta.)
Może to jest przyczyna, sprawdź może na innym komputerze.
Dafi
Member
Utworzony: 2012.01.28 14:55
Karta nie działa mi na żadnym z komputerów. Ani na XP ani na Win7. Sterowniki ładowane z różnych źródeł nic nie pomaga. Komputer wykrywa kartę aczkolwiek nie włącza jej, nie można z niej korzystać. Również program dołączony do karty nie widzi jej. Co mi pozostało? Odnieść do sklepu?
Od 1 do 5 z 5