Kategoria: Akcesoria graficzne »

ThinType p2006 - problem z ustawieniem odległości piórka

Utworzony: 2012.01.23 14:48 Zmieniony: 2012.01.23 14:48

Witam. Mam problem z ustawieniem odległości piórka od tabletu Pentagram ThinType p2006. Na początku przy ustawianiu "akceptował" ruch tylko z większej odległości, tzn. nie miałam nawet położonej ręki, musiałam trzymać w górze, a teraz to już w ogóle nie reaguje, tylko przy dotknięciu o tablet. Na razie sobie radzę, ale nie jest to zbyt wygodne, dlatego proszę o radę. Co zrobić aby ustawić odległość piórka tak, abym mogła swobodnie położyć rękę na tablecie i przesuwać mysz na ekranie?

Utworzony: 2012.01.23 16:24

Zacznij od wymiany baterii, ustawienia zostaw fabryczne, potem możesz jeszcze spróbować z tym (był nieco podobny temat na forum, ale mam zapisany tylko link, jak poszukasz to pewnie znajdziesz http://pavlick.pcinside.pl/blog/pentagram-thintype-i-problem-z-piorkiem-105.html

Utworzony: 2012.01.28 13:23

Baterię wymieniłam - nic nie pomogło.
Jednak skorzystałam z tej instrukcji, którą podałeś i bardzo pomogła. Teraz piórko śmiga jak trzeba! ;)
Dziękuję bardzo.

Utworzony: 2012.01.30 10:24

Nie moja zasługa, ale proszę.

Utworzony: 2012.03.05 17:11

Ten post skieruję do Pana Soyo - otóż ostatnio znów miałem takowy (jw.) problem i stosowałem tą metodę, lecz pomogło dopiero, gdy całkiem docisnąłem piórko do tabletu (w nowych sterownikach 4.15 jest pasek pokazujący jak mocno się przyciska).

Więc jeżeli ktoś miałby taki problem, a nie pomagałaby metoda pavlicka, poradź aby spróbowali docisnąć na chwilkę piórko na maksa.

Kieruęto do Pana, bo zauważyłęm że jest Pan częściej na forum i pomaga ludziskom :)

Pozdrawiam, Gregoric

Utworzony: 2012.03.08 12:14

no tak jeszcze nikt do mnie nie mówił hehe :) takie objawy mogą też oznaczać problemy z piórkiem, ale to tez różnie. Pozdrawiam