Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

mp3 Vanquish Volt- proszę o pomoc '???'

Utworzony: 2012.01.25 21:58 Zmieniony: 2012.01.27 11:08

Pomocy. Pomijam fakt o zawieszaniu sie mp3, o ciaglym jej resetowaniu. Mam kolejny problem. W ogole nie czyta piosenek ('brak pliku' gdy wchodzi sie w MUZYKA ). Tak jak wczesniej bylo ok, pewnego dnia przestala dzialac. Gdy ja wlaczam pojawia sie komunikat REPAIR OR FORMAT, cos takiego, po czym szybko znika i nawet nie mozna wybrac OK albo CANCEL. U gory widoczne sa 3 znaki zapytania. Nie dziala, nic nie mozna zrobic. Gdy wchodzi sie w ustawienia widoczny jest napis BOOTS FALIS. SHUTTING DOWN, po czym bardzo szybko znika i mp3 wylacza sie.

Uprzedzam ze znajac moje zdolnosci, moglam przypadkowo usunac jakis plik systemowy. Nie robilam zadnej aktualizacji bo kompletnie sie na tym nie znam. Po prostu w pewnym momencie moja mp3 umarla. Bardzo prosze o pomoc :)

Utworzony: 2012.01.26 13:49

Dla mnie to usterka z która nic nie zrobisz, możesz spróbować sformatować pamięć, jeżeli to nic nie da to bym go zareklamował.

Utworzony: 2012.01.29 11:38

Być może po podłączeniu do komputera pamięć została sformatowana z niewłaściwym systemem plików. Warto połączyć odtwarzacz z komputerem (jeśli komputer nie rozpoznaje odtwarzacza - użyć przycisku Reset, w małej dziurce obok włącznika MP3-ki) i sformatować pamięć na FAT32 (nie extFAT32, FAT ani NTFS). Jeśli to nie pomoże można spróbować z FAT. Jeśli tylko odtwarzacz już zadziała, z jego menu Ustawienia wybrać "Info systemowe" -> "Formatuj" aby odtwarzacz sam sformatował odpowiednie obszary pamięci wewnętrznej (co również eliminuje problem zawieszania się urządzenia, które jest bardzo czułe na jakiekolwiek błędy pamięci, powodowane przez komputer).