Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
EonFrost krótki czas pracy baterii.
Od 1 do 10 z 10
delta
Member
Utworzony: 2012.01.26 09:05
Witam,
Od pewnego czasu jestem użytkownikiem odtwarzacza Eon Frost. Odtwarzacz sprawuje się dobrze.
Jednak czas pracy podany przez producenta ma się rożnie. Nie wiem czy trafiłem na jakiś wadliwy akumulator.
Odtwarzacz testowałem na rożne sposoby. Czas słuchania muzyki max 4h słuchanie radia 6h.
Wbudowany wskaźnik poboru mocy pokazuje pozostały czas pracy na poziomie 1h po czym odtwarzacz zwyczajnie się wyłącza.
Jeśli jesteście posiadaczami w/w odtwarzacza napiszcie jak wygląda czas pracy baterii na w/w modelu.
Od pewnego czasu jestem użytkownikiem odtwarzacza Eon Frost. Odtwarzacz sprawuje się dobrze.
Jednak czas pracy podany przez producenta ma się rożnie. Nie wiem czy trafiłem na jakiś wadliwy akumulator.
Odtwarzacz testowałem na rożne sposoby. Czas słuchania muzyki max 4h słuchanie radia 6h.
Wbudowany wskaźnik poboru mocy pokazuje pozostały czas pracy na poziomie 1h po czym odtwarzacz zwyczajnie się wyłącza.
Jeśli jesteście posiadaczami w/w odtwarzacza napiszcie jak wygląda czas pracy baterii na w/w modelu.
kasia23
Member
Utworzony: 2012.01.28 10:28
Prawie dwa miesiące już posiadam ten odtwarzacz i również tak krótko wytrzymuje. Z muzką tak jak u ciebie ok. 4h i jak jest ok. jeszcze 30-40 min pozostałego czasu to zaraz się rozładowywuje.
I jeszcze mam takie pytanie. Czy odtwarzają ci się wszystkie formaty video, np. mpeg4 czy mov? Bo ja mam z tym problem, a przecież to mp4 miało odtwarzać te pliki bez konwersji.
I jeszcze mam takie pytanie. Czy odtwarzają ci się wszystkie formaty video, np. mpeg4 czy mov? Bo ja mam z tym problem, a przecież to mp4 miało odtwarzać te pliki bez konwersji.
pwls
Member
Utworzony: 2012.01.28 17:51
Witam, też jestem posiadaczem tego urządzenia. Mi bateria też na ustawieniach 8-10 głośności , bez EQ trzyma jakieś max. 5 h muzyki,a co do odtwarzanych plików to póki co odtworzyło mi RMVB,AVI, FLV, MP4 bez problemu, za to nie poszło MKV (które jest deklarowane w odtwarzanych).
delta
Member
Utworzony: 2012.01.28 18:00
Witam,
Z odtwarzaniem plików nie ma problemów , odtwarzacz odczytuje wszystko jak leci. Jeśli chodzi o pliki .mkv tylko te które maja 720p. Tak jak to jest zapisane w specyfikacji produktu.
Pozdrawiam
delta
Z odtwarzaniem plików nie ma problemów , odtwarzacz odczytuje wszystko jak leci. Jeśli chodzi o pliki .mkv tylko te które maja 720p. Tak jak to jest zapisane w specyfikacji produktu.
Pozdrawiam
delta
pwls
Member
Utworzony: 2012.01.29 11:29
W specyfikacji jest do 720 p., a mój MKV miał 480 p. więc tym bardziej powinno urządzenie go przeczytać.
A odpalało któreś z was może wideo w trybie TV? Nie ścina wam obrazu?
Tu wcześniej o tym pisałem: http://forum.pentagram.pl/discussion/3808/eon-frost-tryb-tv/#Item_1
A odpalało któreś z was może wideo w trybie TV? Nie ścina wam obrazu?
Tu wcześniej o tym pisałem: http://forum.pentagram.pl/discussion/3808/eon-frost-tryb-tv/#Item_1
delta
Member
Utworzony: 2012.01.29 17:32
Z odtwarzaniem filmów nie ma problemu. Odtwarzacz reaguje na skalowanie co jest widoczne na ekranie ( czarne pasy lub pełny ekran w rezultacie jajowate głowy :). Mam nadzieje ze ekipa techniczna wypuści niebawem nowy ulepszony firmware w którym zostanie poprawiony wskaźnik energii oraz czas pozostały do końca pracy. Przydała by się jeszcze opcja ustawienia głośności dostępna z każdego ekranu. Teraz jak słucham muzyki i przypadkiem przejdę do głównego menu muszę wracać do aktualnie odtwarzanego utworu w celu wyciszenia lub pogłośnienia. Można by było dodać opcje włączenia i wyłączenia widma utworu. Fajny bajer ale myślę ze obciąża cały system, i w przypadku odtwarzania utworów .flac odtwarzacz reaguje dość powolnie.
pylus
Member
Utworzony: 2012.01.30 23:44
no to moja historia . zakupiłem sobie eon frost 8gb i co 1 formatowanie ok. 2 ok a 3 po rozładowaniu akumulatora do zera sie okazało ze eon wogóle noe chce ruszyc.. wyswietlacz mruga ta mniej wiecej po 4 sekundy raz czarny raz sie lekko podswietla.. co mam zrobic?
pwls
Member
Utworzony: 2012.01.31 13:28
A'propo trybu TV, to wystarczyło zmienić ustawienia wyjścia TV z PAL na NTSC i teraz obraz na tv idący z MP4 wygląda tak jak powinien.
pylus
Member
Utworzony: 2012.01.31 16:02
nie wogóle nie chce odpalic. człowiek sie cieszy ze ma nówke a tu prosze!! cały czas mruga raz ciemniej raz jasniej i tak bez konca
Od 1 do 10 z 10