Kategoria: Sieci i komunikacja »
Pentagram Cerberus P 6360
Od 1 do 28 z 28
bodziox123
Member
Utworzony: 2012.01.27 22:12
Jeszcze jedno ani na stronie Pentagram ani allegro,ani na google nie znalazłem nic o tym produkcie.Może ktoś z was będzie wiedział jak mi pomóc.A i jeszcze czy ten router zadziała na kablówkę.Bo pisze na opakowaniu "Idealne do łączy kablowych typu Aster/UPC/Vectra/Multimedia Polska."
Kali
Member
Utworzony: 2012.01.29 15:07
nie potrzeba żadnej płytki , wystarczy wejść przez 192.168.1.100 nastepnie w opcje "zaawansowane ustawienia" i można go w pelni konfigurować. Pozdrawiam i Powodzenia
piwin
Member
Utworzony: 2012.01.29 15:33
bodziox123
Member
Utworzony: 2012.01.29 16:06
piwin
Member
Utworzony: 2012.01.29 20:40
pool
Member
Utworzony: 2012.01.29 22:07
Ogólnie za 60 zł to router ma prawie wszystko co bym chciał ale fundamentalnie wkurzające jest to, że brak nawet takiego produkty na oficjalnej stronie Pentagram :)
@piwin ta sama strona wychodzi ci dlatego, że dałeś połączenie DHCP i pewnie za innym modemem lub routerem.
Zalecam wejść w ustawienia zaawansowane.
karko
Member
Utworzony: 2012.01.30 11:34
Wysłany przez: piwinprobowalem wpisac ten i z zerem i nic to nie dalo..
PIN AP powinien być umieszczony na obudowie - WPS PIN coś takiego lub w menu, służy np. w windowsowskiej usłudze WCN, ogólnie jest zbędny, wchodzisz w zaawansowane, wyłączasz WPS, ustawiasz WPA2-PSK AES i ręcznie wstawiasz sobie hasło do sieci bezprzewodowej.
Wysłany przez: piwinw koncu poszedlem droga bez konfigurowania i doszedlem do miejsca w którym polączylem sie z siecia..wyskoczyla mi strona gdzie wpisalem haslo podane na urzadzeniu i dalej zgodnie z instrukcja po czym zatwierdzilem i nic nie laczy sie z siecia wyskakuje ponownie ta sama strona
Sam PIN nie ustawi ci połączenia - najlepiej jak zrobisz jakiś printScreen z tym co ci wyskakuje. Zrób jaki pisze @pool wejdź w ustawienia zaawansowane i w WAN ustaw DHCP, zapisz restart i działa. Nie napisałeś tylko od kogo masz ten net dlatego ciężko powiedzieć czy trzeba tam coś jeszcze ustawiać jak klonowanie MAC adresu
piwin
Member
Utworzony: 2012.01.30 19:14
net mam od prywatnego dostawcy :) tzn koles wysyla sygnal a ja odbieram go poprzez antene zamontowana na dachu :)
emilo666
Member
Utworzony: 2012.01.31 09:55
Może was zaskoczę tym pytanie a może i nie ale zacznijmy od początku.
Ostatnimi czasu nabyłem pentagram cerberus p 6360.
Nie miałem większego problemu z konfiguracją, ale od pewnego czasu zauważyłem dziwne zjawisko :P
Do owego pentagrama mam podłączone 2 laptopy ( drogą WiFi [ bezprzewodową])
Na jednym jest Windows 7 a na drugim Windows XP SP 2
Mój problem polega na tym że raz na jednym raz na drugim laptopie mam straszny zanik transferu.
Mianowicie chodzi mi o to że mając internet z Vectry 8 Mb/s powinienem mieć transfer ok 900 paru Kb/s , a pobieram zaledwie 54-60 kb/s na jednym a na drugim pełen transfer ( oczywiście nie chodzi mi tutaj o jednoczesne podłączenie i pobieranie pliku ) i tak na przemian zależy od dnia :P
Gdzie to mogę przestawić żeby mieć normalny transfer a nie taką komedię?
PS: Jak zrestartuje wszystkie ustawienia tzn. reset routera + ustawienie wszystkiego od początku to ciągnę pełna parą na jednym jak i na drugim komputerze.
Nie bardzo rozumiem o co tu w tym chodzi.
GG: 2439614 (niedostępny pisz zapewne będę)
POMOCY !!!
Pozdrawiam
emilo666
Member
Utworzony: 2012.01.31 11:10
Proszę o pomoc bo już mi zbrakło pomysłów
karko
Member
Utworzony: 2012.01.31 12:12
Wysłany przez: piwinnet mam od prywatnego dostawcy :) tzn koles wysyla sygnal a ja odbieram go poprzez antene zamontowana na dachu
To możesz mieć ta samą podsieć i to dlatego zmień adresację LAN routera.
bodziox123
Member
Utworzony: 2012.01.31 15:19
bodziox123
Member
Utworzony: 2012.01.31 17:06
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2012.02.01 09:23
grzegorzl
Member
Utworzony: 2012.02.03 16:58
alicja
Member
Utworzony: 2012.02.03 18:06
Ja mam inny problem. Za modemem neostrady ADSL (za tym modemem komputer dziala na kablu jako DHCP)dałam router P6360 podłączając do niebieskiego gniazda. Ustawiam na DHCP , ustawiam hasło do sieci bezprzewodowej i ok.
Na laptopie znajduję sieć pentagram , wpisuje ustawione prędzej hasło , łączę się i widzę dane do logowania na routerze zamiast stron internetowych. Podobnie na telefonie z wi fi.
pool
Member
Utworzony: 2012.02.03 20:31 Zmieniony: 2012.02.03 20:33
Ja mam inny problem. Za modemem neostrady ADSL (za tym modemem komputer dziala na kablu jako DHCP)dałam router P6360 podłączając do niebieskiego gniazda. Ustawiam na DHCP , ustawiam hasło do sieci bezprzewodowej i ok.
Na laptopie znajduję sieć pentagram , wpisuje ustawione prędzej hasło , łączę się i widzę dane do logowania na routerze zamiast stron internetowych. Podobnie na telefonie z wi fi. </blockquote>
<strong>Na P63060 ustaw adres bramy modemu neostrady .
Również proponuje wpisać ręcznie DNS.</strong>
piotr_u0
Member
Utworzony: 2012.02.05 12:13 Zmieniony: 2012.02.05 22:00
Mam problem: przy próbie konfiguracji Cerberusa 6360 wyskakuje komunikat "błąd wczytywania strony" w ogóle nie mogę połączyć się z serwerem, mam Neostradę, przez router ADSL mam podłączony TP-LINK który śmiga bez problemów, po kablu internet też jest ok. Co z tym fantem zrobić, POMOCY.
Problem już rozwiązałem, proszę nie odpowiadać.
kosami
Member
Utworzony: 2012.02.06 16:31
emilo666
Member
Utworzony: 2012.02.07 09:36
Może was zaskoczę tym pytanie a może i nie ale zacznijmy od początku.
Ostatnimi czasu nabyłem pentagram cerberus p 6360.
Nie miałem większego problemu z konfiguracją, ale od pewnego czasu zauważyłem dziwne zjawisko :P
Do owego pentagrama mam podłączone 2 laptopy ( drogą WiFi [ bezprzewodową])
Na jednym jest Windows 7 a na drugim Windows XP SP 2
Mój problem polega na tym że raz na jednym raz na drugim laptopie mam straszny zanik transferu.
Mianowicie chodzi mi o to że mając internet z Vectry 8 Mb/s powinienem mieć transfer ok 900 paru Kb/s , a pobieram zaledwie 54-60 kb/s na jednym a na drugim pełen transfer ( oczywiście nie chodzi mi tutaj o jednoczesne podłączenie i pobieranie pliku ) i tak na przemian zależy od dnia :P
Gdzie to mogę przestawić żeby mieć normalny transfer a nie taką komedię?
PS: Jak zrestartuje wszystkie ustawienia tzn. reset routera + ustawienie wszystkiego od początku to ciągnę pełna parą na jednym jak i na drugim komputerze.
Nie bardzo rozumiem o co tu w tym chodzi.
GG: 2439614 (niedostępny pisz zapewne będę)
POMOCY !!!
Pozdrawiam
bodziox123
Member
Utworzony: 2012.02.12 11:31
Tomaszek246
Member
Utworzony: 2012.03.03 18:38
darekgad3
Member
Utworzony: 2012.03.28 17:32
Mój problem z p 6360 zaczął się z uruchomieniem brak dostatecznej instrukcji ale udało się po wielu próbach - ogromny minus. PROBLEM którego nie rozwiązałem to połączenie WI-FI na wszystkich urządzeniach podłączanych nawet pojedyńczo czy to będzie laptop nootebook czy telefon - urządzenia się blokują do tego stopnia że trzeba wyjmować baterię czy odłączać z prądu ( zablokowane klawiatury brak możliwości wyłączenia przyciskiem. Wszystkie te objawy są w sytuacjach ściągania plików czy oglądania filmów na youtube itp. internet mam z UPC. Próbowałem już chyba wszystkiego - zmiana kanału - zmiana b/g/n na b/g - zmiana zabezpieczeń itp - kilka razy resetowałem i od nowa to samo. Niestety wyrzuciłem paragon i nie mam możliwości zareklamować urządzenia.MOŻE KTOŚ MA JAKI POMYSŁ CO Z TYM ZROBIĆ POZA WYRZUCENIEM DO KOSZA.
golik
Member
Utworzony: 2012.03.29 16:03
Ja bym na twoim miejscu dał ten router kumplowi lub sąsiadowi po resecie do fabrycznych żeby podłączył sam u siebie (niech podłączy u siebie, sam bez twojej pomocy i na swoim sprzęcie), może to wirus lub inne badziewie lub uszkodzony router. Można próbować inny FW jak jest.
Tu masz jak coś instrukcję
http://pentagram.pl/pentagram/pl/wsparcie_techniczne/sieci_i_komunikacja/routery_w_tym_adsl_i_wifi
darekgad3
Member
Utworzony: 2012.03.29 21:11
tom123
Member
Utworzony: 2012.04.21 13:25
Cerberus P 6360, mam ten sam problem co emilo666.
Internet z Vectry 8Mb/s, okresowo bez żadnej przyczyny transfer mierzony na jednej ze stron speedtest wynosi 0,5Mb/s, a po jakimś czasie pełne 8Mb/s. Nic nie zmieniam w międzyczasie w konfiguracji routera i karty sieciowej.Dodam, że jak łączę się przez P6360 i mam niski transfer i przełączę sie na modem Vectry to mam 8Mb/s więc nie jest to problem z łączem.
Do P6360 mam podłączonego laptopa z Windowsem7 i jak testuję prędkość przesyłu danych to jest to jedyny sprzęt podłączony w danej chwili.
emilo666, jeśli rozwiązałeś swój problem daj znać.
Również innych proszę o pomoc w rozwiązaniu tej zagadki

Od 1 do 28 z 28