Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

słuchawki - gwarancja

Utworzony: 2009.06.05 19:52 Zmieniony: 2009.06.05 19:54

Witam - mama Eona Cineo - uzytkuje go od roku - ostatnio jedna sluchawka zaczela przerywac.... teraz juz w zasadzie nie dziala.
Czy taka usterke obejmuje gwarancja??
Przy okazji nie styka mi zlacze miniUSB gdzie musi byc przewod w stosunku do playerka w odpowiedniej pozycji - nie ładuje ani nie ma polaczenia z PC - dopoki nie bedzie odpowiednio ustawiony - to bede zglaszal do MMV.
Czy moge zglosic rowniez sluchawki do MMV??

Utworzony: 2009.06.05 20:16

Słuchawki raczej są obejmowane gwarancją jak zgłaszasz wtyk USB to przy okazji powiedz o słuchawkach. Ja miałem tak samo, ale nie chciałem tracić muzyki na miesiąc
więc zacząłem zbierać i kupiłem sobie nowe z osobną gwarancją.

Utworzony: 2009.06.05 20:18

co do słuchawek to raczej nie ma szans na to żeby coś wskórać o dziwo ze wytrzymały Ci aż rok !!!!! moje juz zaczęły się rozwalać po 3 miesiącach ...

a co do USB to w tym odtwarzaczu nie jest ono idealne ;/ przez co kiedy wciśniemy kabel to trochę się on chybocze.....

Utworzony: 2009.06.05 20:41

dzieki - ale nie wiem czy pisac to w formularzu zgloszeniowym (sluchawki)
Moze ktos z pentagrama (moderatorow forum) udzieli odpowiedzi - no chyba ze trzeba czekac do godzin pracy w ciagu tygodnia - pewnie nie mas szans na odpowiedz w weekend
Chce zglosic do mmv - zeby na poniedzialek/ wtorek ustawic sie z kurierem - ale musze zebrac opinie

Utworzony: 2009.06.05 21:34

Najlepiej jak skontaktujesz się w poniedziałek telefonicznie z pomocą techniczną Multimedia Vision, wówczas uzyskasz nr RMA na całość. Gwarancja, którą posiadasz obejmuje także słuchawki, decyzja co do uznania reklamacji zostanie podjęta dopiero po sprawdzeniu ich w serwisie.

Utworzony: 2009.06.07 10:05

Moj słuchawki nie wytrzymały pół roku , nie sądzę , żeby podlegały gwarancji ( w komórkach też nie podlegają) , mi to się nawet walczyć nie chciało .Za 40zł kupiłem słuchawki SONY MDR-E828LP i jestem zadowolony.Nie warto tracić czasu i nerwów .

Utworzony: 2009.06.07 16:28

Najlepiej sprawdzić jaka dokładnie informacja znajduje się na karcie gwarancyjnej, jeżeli nie ogranicza ona okresu gwarancji na słuchawki, to wówczas są one objęte pełnym okresem, jednakże na odległość nie mogę stwierdzić czy serwis uzna reklamację czy też nie, ponieważ słuchawki mogą być uszkodzone mechanicznie np. w wyniku uderzenia. To oczywiście przykład dlatego najlepiej skontaktować się z pomocą techniczną i przedstawić im problem.

Utworzony: 2009.06.07 22:09 Zmieniony: 2009.06.18 09:56

Czytalem zanim napisalem posta na tym forum z zapytaniem. nie bylo zadnej wzmianki o sluchawkach - byla natomiast wzmianka o uszkodzeniach mechanicznych - nie podlegaja - ale zadzwonie w pon rano i sie dowiem co i jak przy okazji zglaszajac problem ze stykiem miniUSB ...napisze o tym co sie doweidzialem zeby inni majacy ten sam problem nie musieli sie domyslac jak dzialac - czy rekalmowac czy nie

edit:dzwonilem dzisiaj (08-06)do MMV - słuchawki też objete są gwarancją. Formularz juz wypelniony

EDIT: dostalem dzisiaj swojego playerka z MMV - zlacze zostalo wymienione na nowe oraz suchawki, w ktorych prawa nie dzialala zostaly wymienione na nowe!!! co ciekawe sluchawki maja dluzszy kabelek wiec odleglosc od glowy (sluchawki w uszach) do cineo jest wieksza - mozna bez obaw w placaku nosic ;) choc zawsze w pokrowcu na szyji zawiesic mozna...ogolnie jestem zadowolony ... aha FW w wersju 2.3 zaktualizowany... :) [edycja - Acmon, łączenie postów]