Kategoria: Nawigacja GPS »
Problemy z Nawigacją Pentagram Normad P5210
Od 1 do 4 z 4
kacper62
Member
Utworzony: 2012.02.04 17:48
Witam.Właścicielką urządzenia jest moja siostra która kupiła je prawie dwa lata temu.Wszystko było super gdy jeżdziła na krótkich odcinkach i tylko od czasu do czasu włączała nawigację.Problemy pojawiły się gdy moja nawigacja odmówiła posłuszeństwa i wziąłem w drogę Pentagrama a jeżdzę zawodowo na tzw.Tirach.Urządzenie mimo naładowanej do pełna baterii i podłączonej ładowarce pracuje ok.5 godzin a następnie się włącza i przez godzinę nie można jej włączyć.Może ktoś miał podobne problemy, znalazł rozwiązanie i zechce pomóc byłbym wdzięczny zwłaszcza że okres gwarancji dobiega końca.Dzięki i pozdrawiam Kacper62
balibali
Member
Utworzony: 2012.02.06 16:49
Jak walnięta jest ładowarka lub za słaba to równie dobrze może nie ładować i stopniowo rozładowuje akumulator aż padnie. Ja bym sprawdził na innej ładowarce.
kacper62
Member
Utworzony: 2012.02.06 17:36
Samej ładowarki nie sprawdzałem ale na wyłączonym urządzeniu baterię naładuje do pełna ale w chwili złapania sygnału z satelit dioda ładowania zapala się na czerwono i tak jest przez cały czas pracy aż do samodzielnego wyłączenia.ładowarka jest oryginalna
golik
Member
Utworzony: 2012.02.07 10:57
Ładuje się na wyłączonym bo nie masz obciążenia a na włączonym prawdopodobnie ci tylko rozładowuje stopniowo a nie doładowuje. Ja też bym zobaczył na innej ładowarce, może ma za słabe parametry.
Od 1 do 4 z 4