Kategoria: Sieci i komunikacja »
Cerberus P6352 ADLS2+ Problem z konfiguracją
Od 1 do 2 z 2
mcmarek
Member
Utworzony: 2012.02.05 23:42
Witam!
Kupiłem router Cerberus P6352 zeby sobie skonfigurowac siec w domu. Posiadam Neostrade 10Mbps lecz niestety nie moge się z nią połączyć. Cały czas miga dioda ADSL i nie mogę się połączyć z netem. Konfiguracja wydaje się dobra i nie mam pojęcia w czym tkwi problem. Od tygodnia przeszukuje internet i nic. Odrazu zaznacze ze linia ADSL jest dobra (innny router dziala) oraz port ADSL w routerze pentagrama dziala (opinia serwisu). Przedstawiam kilka screenów z ustawieniami i prosze o pomoc.
Pozdrwiam!

Kupiłem router Cerberus P6352 zeby sobie skonfigurowac siec w domu. Posiadam Neostrade 10Mbps lecz niestety nie moge się z nią połączyć. Cały czas miga dioda ADSL i nie mogę się połączyć z netem. Konfiguracja wydaje się dobra i nie mam pojęcia w czym tkwi problem. Od tygodnia przeszukuje internet i nic. Odrazu zaznacze ze linia ADSL jest dobra (innny router dziala) oraz port ADSL w routerze pentagrama dziala (opinia serwisu). Przedstawiam kilka screenów z ustawieniami i prosze o pomoc.
Pozdrwiam!

balibali
Member
Utworzony: 2012.02.06 17:00
Skoro inny działa to linia ok, synchronizacja powinna działać z automatu, sprawdź kable w gnieździe WAN/Internet routera czy te bolce metalowe są na tych samych pinach co we wtyczce. Odłącz od linii telefonicznej wszystkie dodatki tel. filtry, przedłużacze i zobacz tak jakby na gołej linii. Tam gdzie masz te G.Lite - ADSL Modulation itd ustaw na początek próbę tylko te trzy pierwsze, zapisz i zrestartuj router, jak dalej nic to przywróć router do ustawień fabrycznych z restartem, podłącz linię i zostaw tak na 5 min wtedy zobacz czy coś złapał.
Od 1 do 2 z 2