Kategoria: Tuning PC »

Problem Pentagram 3010

Utworzony: 2012.02.06 19:24 Zmieniony: 2012.02.06 19:37

Kupiłem dosłownie kilka dni temu taki mały adapter do połączenia zestawu słuchawkowego Creative WP-350 do komputera. Udało mi się bez zbytnich kłopotów wyszukać urządzenie i sparować je w programie dołączonym na płycie. Wszystko na win7-64 bit. Dzisiaj zabrałem cały osprzęt do dziewczyny i próbowałem tam również podłączyć zestaw słuchawkowy na Windows XP. Dodam że mieszka parę metrów dalej to wyłączyłem parowanie urządzenia u siebie w komputerze, tak na wszelki wypadek. U niej z kolei wyskoczył mi komunikat "Hasła bluetooth nie pasują. Spróbuj ponownie." Jako że tamten sprzęt jest już dość wysłużony i powolny, szybko zrezygnowałem z dalszych prób. Niestety kiedy wróciłem do siebie i spróbowałem sparować urządzenie tak jak było wyskoczył mi ten sam komunikat. Próbowałem przeinstalować oprogramowanie, sterownik, grzebać w ustawieniach (m.in. odznaczać pole "zabezpieczone połączenie" we wszystkich usługach i portach), usuwać i przywracać urządzenie w menadżerze urządzeń i ciągle wyskakuje ten komunikat. Sprawdzałem czy da radę coś podziałać z telefonem, można go wyszukać, automatycznie się paruje, ale nie da się nic przesłać nie wiedzieć czemu. Więc błagam bo siedzę przy tym już 3 godziny, czy może mi ktoś pomóc?

Utworzony: 2012.02.07 10:54

Sprawdź co się do czego podłącza i jakiego pinu wymaga, jeśli masz kierunek PC podłącza się do Creativa to PC będzie wymagało pinu zapisanego w słuchawkach - poszukaj w instrukcji czy można takie słuchawki przywrócić do ustawień fabrycznych i do pinu fabrycznego (zazwyczaj 1234/0000, ale nie ma zasady). Jeśli się w odwrotnym kierunku tzn słuchawki podłączają się do PC to pin za każdym razem może być generowany inny wtedy musisz podać ten pin, który wprowadzasz lub wprowadziłeś w profilu.
Połącz się ze słuchawkami za pomocą tylko telefonu i puść jakąś muzykę, dzwonek i zobacz czy słychać.