Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Eon Cineo fm 2.32

Utworzony: 2009.10.21 19:21

chciałbym wyjaśnić wątpliwości jeżeli chodzi o samsung Q1 - nie jest to ten ultra czyli przenośny komputer tylko YP-Q1 czyli normalny mp4

Utworzony: 2009.10.26 21:47

Witam. Niedługo będziemy mieli listopad a o Fw żadnych nowych informacji wiec , moje pytanie brzmi: Czy wiadomo już coś na temat nowego FW?

Utworzony: 2009.10.26 22:29

a ja widzę......... ciemność, wygląda na to że zakup eon'a doprowadzi nas co najwyżej na skraj rozpaczy.

Utworzony: 2009.10.28 12:03

Cały czas monitoruję tę sprawę u Product Manager, jak tylko coś dostanę od razu udostępnię.

Utworzony: 2009.10.29 10:17

Cineo jak dla mnie jest OK - jedyne czego chcę, to usunięcia tych przeklętych pisków, bo już mnie coś trafia. A takie pierdoły typu własne tapety to zbędny wodotrysk... Ech, może do końca roku coś się ruszy z tym softem...

Utworzony: 2009.10.29 14:50 Zmieniony: 2009.10.29 14:51

Ja nie mam pisków.
Jakby za wypowidzi Acmona podstawić bota, ktróry pisałby przez cał cza że nic nie wiadomo wychodziłoby na to samo.(bez urazy. wiem że to nie twoja wina co do softu)

Utworzony: 2009.11.03 15:01

No nieee... Myślałam, że jak wrócę tu po jakimś czasie, to będę mogła pobrać nowy FW! Przejrzałam topic od początku, minęło już chyba z 6 miesięcy od jakichkolwiek obietnic, ale widzę, że na tym się tylko kończy. Wciąż borykam się z FW 2.31, piskami w słuchawkach, Esc=vol, itp.... Wspaniale!
A mydlenie oczu Product Managerem już dawno przestało być na miejscu. Nie lepiej od razu napisać, że nowy FW to mit?

Utworzony: 2009.11.03 15:05

Ja was nie kumam jak macie psiki czyli urządzenie nie jest ok to macie serwis odeślijcie do naprawy po to jest własnie gwarancja.

Dobry opis i wysyłać a nie czekać na gwiazdkę z nieba bo to dla mnie bez sensu - a jak nie będzie softu to też będziecie czekać.

Utworzony: 2009.11.03 15:34

Kolego Grymer, idź pokum(k)ać z ropuchami w stawie.
Gdyby to było takie proste, to nie byłoby tylu postów poruszających ten problem. Serwis się odcina od tego problemu - w/g nich wystarczy wgrać nowy soft i po kłopocie. Poza tym - gdyby komuś wymienili odtwarzacz z powodu pisków to na pewno by ktoś o tym tutaj wspomniał - nie przypominam sobie takiego postu.
Jeśli się mylę, to zwracam honor; a ty jak masz pisać żeby tylko pisać to mam prośbę - przestań.
Pozdr.

Utworzony: 2009.11.03 17:14

A ktoś próbował reklamować i męczył serwis o to lub uzyskał ich oficjalne stanowisko w tym temacie? czy tylko każdy piszę mi piszczy, ale nic z tym nie robię, fakt nie mam tego modelu więc łatwo mi się mądrzyć, ale ktoś już pisał może nie w tym poście że pisków nie ma więc się dziwię i was nie rozumie. Trudno to wy się męczycie nie ja. I wybacz pentaMarek pisać mogę tak samo jak ty skoro i tak nie masz rozwiązania i nie starasz się go znaleźć.
Pozdr.

Utworzony: 2009.11.06 00:27

Szanowny kolego, tych pisków nie usłyszą maniacy rąbanki, szarpanki i tego typu gatunków muzycznych. Myślę że ten problem jest w każdym eon'ie wyprodukowanym do połowy 2008 roku co najmniej. Jeśli powstanie FW z menu odtwarzania bez jakiejkolwiek animacji bez paska postępu, czasu itp itd dla mnie to wystarczy (czyt. piski znikną), bo widzę że nasz chiński programista nie pa nimaju po polsku i najwyraźniej nie rozumie Naszych potrzeb. A co do rzekomego FW 2.31 to problem pisków jest tam jedynie zamaskowany co dla wielu zainteresowanych jest wystarczającym rozwiązaniem (rąbanka po jakimś czasie musi uszkodzić słuch) Jakikolwiek koncert smyczkowy w bezstratnej kompresji skutecznie zakłócają piski niczym szpilki wbijane w bębenek. Miałem także wcześniejsze FW więc wiem z czym się ten fakt wiązał.

Utworzony: 2009.11.06 19:44

Kolego Grymer, gdybym miał jakieś rozwiązanie na problem pisków - nie byłoby teraz tego dialogu. Zgłaszane do serwisu było, zapewne nie tylko przeze mnie, ale i przez innych użytkowników tego pmp, którzy cenią sobie JAKOŚĆ odsłuchu, a nie tylko głośność... Nie wypisuj tu bzdur, że nie staram się znaleźć rozwiązania - szukam go jak każdy, kogo wpieniają te dźwięki.
Tak na marginesie - nie masz tego urządzenia, nie udzielaj się w taki sposób. Będziesz mieć eona, to pogadamy. Pisać każdy może, byle w temacie i sensownie :)
I tak jak napisał XDJ - fani głośnej masakry nawet pewnie nie wiedzą, że słychać jakieś piski. Pozostali o piskach wiedzą i sama ta świadomość jest wystarczająco irytująca.
Pozdr.

Utworzony: 2009.11.07 10:45

no ja tez nie mam eona ale w pełni rozumiem i popieram Marka. ja przykładowo zdaje sobie sprawę z tego ze muzyka w formacie mp3 zawiera dość irytujące pasmo szumów, mało kto słyszy te szumy i większość ludzi pokazuje mi na głowę:)... tez nie moglem tego znieść i kupiłem playerka z 8gb pamięci + 32gb na karcie sd, który odtwarza muzę z formatu wav. i od tego dnia słucham muzy bez żadnych stresów:)
dla nie wiedzących wav to format który zachowuje 100% oryginalnego dźwięku

pozdro, i życzę sukcesów w walce o wyeliminowanie takich niedogodności

Utworzony: 2009.11.07 18:59

Ja mam soft 2.33 i piskow zadnych nie slyszalem jeszcze. :)

Utworzony: 2009.11.08 00:03

Ja mam pytanie do kolegi Istvan'a: Czy mógłby kolega zapodać to Fw do badań? :-)

Utworzony: 2009.11.08 18:21

Ja też bym prosił o zgranie 2.33 :]

Utworzony: 2009.11.08 18:22

Utworzony: 2009.11.08 18:23

Utworzony: 2009.11.08 19:12

C-C-C combo breaker;]
Nie wiecie co z fw 2.32? Jest, będzie czy może jednak nie?

Utworzony: 2009.11.08 19:43

<blockquote><cite>Wysłany przez: Cineo55</cite>Ja mam pytanie do kolegi Istvan'a: Czy mógłby kolega zapodać to Fw do badań? :-)</blockquote>

Nie ma problemu, ale jak to zrobic. Sorry, ale jestem laikiem jesli chodzi o mp4.

Utworzony: 2009.11.09 10:05

Przypominam, że urządzenie może mieć inne SDK i po takiej operacji urządzenie oparte na starej wersji może mieć duży problem z działaniem (dlatego cały czas mamy problem z wprowadzeniem softu do starszych wersji i termin się bardzo opóźnia).

Utworzony: 2009.11.12 08:06

Wgrywajcie bez obaw;) Ja na swojego Eona wgrywalem juz wszsystkie mozliwe softy i nawet jak odtwarzacz padł całkowicie ze byl wyczytywany tylko jako pendrive i tak dalo sie wgrac oryginalnego softa a wiec spokojnie. Najlepiej bedzie jak skopiujesz wszystkie pliki z ukrytej partycji.

Utworzony: 2009.11.23 12:50

Już niedługo grudzień a o Fw brak info. Może pod choinkę dostaniemy?

Utworzony: 2009.11.28 11:15

Nie no to jest niedorzeczne.Prawie półroczne opóźnienie.Co jest takiego z tym softem,że nie możecie go zrobić jak należy?To wkurza gdy inni się chwalą FW 2.33 a my tu o suchym pysku siedzimy.Super podejście.

Utworzony: 2009.11.28 11:34

Czy ktoś kto ma MP4 sprzed grudnia 2008(tzn. jak mój) tzn. żeby było to samo SDK. I wrzucał tego 2.33???

Chociaż z drugiej strony możemy wciąż pisać bez sensu, żeby ktoś się w końcu ruszył, bo i tak tylko Acmon to czyta. i Raz na miesiąc przypomina że jest tylko adminem i nie wie kiedy dostaniemy naszego wymarzonego 2.32 lub od razu 2.33

Utworzony: 2009.11.30 14:31

Nie mam wpływ na datę publikacji softu. Jak tylko go dostanę zostanie opublikowany (też mi zależy na zamknięciu tego tematu), na chwilę obecną jeżeli urządzenie nie działa poprawnie proszę odesłać je na serwis.

Wysłany przez: AklaszokChociaż z drugiej strony możemy wciąż pisać bez sensu, żeby ktoś się w końcu ruszył, bo i tak tylko Acmon to czyta.

Zapewniam cię, że nie tylko ja to czytam.

Utworzony: 2009.12.20 20:09

Ja mam nowego fw 2.33 i wszystko jest zajefajne.
Ale jest jeden minus
-nie można wgrać żadnego moda typu bravo mod . Gdy go wgramy po włączeniu wraca do standardowego BIN. Próbowałem edytować BIN'a z tego fw ale po wgraniu nic z tego . Czy Pentagram możne coś z tym zrobic ?

Utworzony: 2009.12.22 05:33 Zmieniony: 2009.12.22 05:34

kulig zastanów się.

To normalne... myślisz, że nigdy by tego nie przyblokowali ?
A właśnie, że tak zrobili.
Co za dużo, to nie zdrowo, zatem ograniczają nawet takie możliwości, które wykraczają ponad normę.
Jest to celowo zablokowane, więc nie masz co oczekiwać na odpowiedź w tej sprawie od Pentagrama.

Pozdrawiam.

Utworzony: 2009.12.24 01:50

Uniemożliwienie wykonania modów zmniejszy sprzedaż pentagramów. Kupiłbym 20 szt na raz dla swoich klientów jeśli mógłbym zmodyfikować skórki - a tak szukam czegoś innego ;)

Utworzony: 2009.12.25 17:13

No i co.... mikołaj przyniósł prezenty choć wyrosłem już z wiary w niego, a pentagram nie przyniósł na święta nowego softu, przestałem wierzyć pentagramowi. Te nagrody dla produktów pentagramu na pierwszej stronie też jakieś cieniutkie, (np. nagroda miesięcznika popcorn ??!! co to jest), ludzie nie pogrążajcie się, nie liczą się znaczki pism na stronie a zadowolenie klientów, a tego z pewnością nie macie.