Kategoria: Akcesoria graficzne »
Virtuoso SE P 2501 -sterowniki dla Windows 7
Od 1 do 12 z 12
sylwia0922
Member
Utworzony: 2009.09.26 10:36
Chciałabym się dowiedzieć czy Ktoś ma lub wie kiedy będą dostępne sterowniki dla Virtuoso SE P 2501 w systemie Windows 7 ? Wspomnę że te dla Windows Vista nie działają. A może Ktoś wie czy można jakoś obejść ten problem?
sylwia0922
Member
Utworzony: 2009.09.28 17:04
Tablet na windowsie xp działa poprawnie,a na windows 7 nie działa. A Ty jakie masz sterowniki? Czy konkretnie do Virtuoso SE P 2501? a jak nie to z jakiej strony masz sterowniki?
ps.dziękuję za odpowiedź;)
ps.dziękuję za odpowiedź;)
pangal
Member
Utworzony: 2009.09.29 07:54
Sterownik ten co podałem 2.4.6 jest tez tutaj http://pentagram.pl/wsparcie_techniczne/tablety_graficzne/virtuoso
Jak ci nie pójdzie to kliknij PP myszy na pliku setup.exe i wybierze tryb zgodności z vistą lub xp, też powinno działać - virtuoso działa na jednym sterowniki i wersja nie ma znaczenia.
Jak nie zadziała to napisz dokładniej co się dzieje pod windows 7.
Jak ci nie pójdzie to kliknij PP myszy na pliku setup.exe i wybierze tryb zgodności z vistą lub xp, też powinno działać - virtuoso działa na jednym sterowniki i wersja nie ma znaczenia.
Jak nie zadziała to napisz dokładniej co się dzieje pod windows 7.
sylwia0922
Member
Utworzony: 2009.09.29 10:05
Już wszystko działa dobrze:] dziękuję za odpowiedź i pomoc:)
sylwia0922
Member
Utworzony: 2009.09.29 15:42
Sterowniki dołączone do płyty nie pasowały-niby wszystko się wgrało, wykrywało tableta, ale za nic nie chciał współpracować. Dopiero te ze strony 2.4.6 pomogły. W końcu mogę wrócić do pracy:)
niedzwiedz_bury
Member
Utworzony: 2010.03.15 18:28
witam,
siedzę juz 3 godziny i nie mogę odpalić tego tabletu :/
mam Windowsa 7 Profesional 64bit
przetestowałem juz wszystkie sterowniki z podanej strony i zawsze efekt jest ten sam:
brak reakcji komputera na piórko - sam tablet je widzi bo po jego zbliżeniu do powierzchni zapala się zielone światełko,
boczne menu dotykowe działa - gdy włączam Photoshopa widzę że zmienia sie wskaźnik w zależności od przycisku jaki dotykam
na windowsie XP wszystko działa OK
ma ktoś jakiś pomysł?
siedzę juz 3 godziny i nie mogę odpalić tego tabletu :/
mam Windowsa 7 Profesional 64bit
przetestowałem juz wszystkie sterowniki z podanej strony i zawsze efekt jest ten sam:
brak reakcji komputera na piórko - sam tablet je widzi bo po jego zbliżeniu do powierzchni zapala się zielone światełko,
boczne menu dotykowe działa - gdy włączam Photoshopa widzę że zmienia sie wskaźnik w zależności od przycisku jaki dotykam
na windowsie XP wszystko działa OK

ma ktoś jakiś pomysł?
Daygon
Member
Utworzony: 2010.03.25 19:50
hmmm ... mam podobny problem co "niedzwiedz_bury" ... czy ktoś ma jakieś pomysły ??
kosami
Member
Utworzony: 2010.04.21 09:24
Nowy driver w wersji 2.5.6 http://download.pentagram.eu/pl/sterowniki/tablety/virtuoso/Virtuoso_XP_Vista_7_v256.zip
kosami
Member
Utworzony: 2010.04.21 09:24
Nowy driver w wersji 2.5.6 http://download.pentagram.eu/pl/sterowniki/tablety/virtuoso/Virtuoso_XP_Vista_7_v256.zip
Mort
Member
Utworzony: 2011.03.21 15:09
<blockquote><cite>Wysłany przez: kosami</cite>Nowy driver w wersji 2.5.6 http://download.pentagram.eu/pl/sterowniki/tablety/virtuoso/Virtuoso_XP_Vista_7_v256.zip</blockquote>
Dobry tablet lecz za Chińskiego boga nie mogę go zmusić do współpracy z windows 7. Instaluje się normalnie, reaguje na nacisk lecz nie działa długi przycisk scroll (zoom). Odpalając photoshopa normalnie reaguje lecz przy zoom'owaniu obraz raz się przybliża raz oddala i to strasznie szybkimi skokami. Już myślałem że to awaria tabletu lecz po podłączeniu do kompa z xp problem znika.
Dobry tablet lecz za Chińskiego boga nie mogę go zmusić do współpracy z windows 7. Instaluje się normalnie, reaguje na nacisk lecz nie działa długi przycisk scroll (zoom). Odpalając photoshopa normalnie reaguje lecz przy zoom'owaniu obraz raz się przybliża raz oddala i to strasznie szybkimi skokami. Już myślałem że to awaria tabletu lecz po podłączeniu do kompa z xp problem znika.
Od 1 do 12 z 12